Echte seks 400 procent beter dan masturberen

Echte seks 400 procent beter dan masturberen
Wetenschappers hebben gevonden waarom paren na seks bevredigend en ontspannend zijn, zo heeft de Spiegel Online op basis van wetenschappelijk onderzoek bericht. Na het liefdesspel komt een welbepaald hormoon in veel grotere hoeveelheden in het bloed dan bij zelfbevrediging.

Na het hoogtepunt van de liefdesdaad schiet een grote hoeveelheid prolaktine in het bloed, zowel bij mannen als bij vrouwen. Dit hormoon remt de werking af van de stof dopamine die met seksuele opwinding in verbinding staat, aldus Stuart Brody van de Universiteit van Paisley en Tillmann Krüger van de Technische Hogeschool van Zürich in het vakblad Biological Psychology.

De onderzoekers hebben de resultaten van drie vroegere onderzoeken uitgewerkt. De mannen en vrouwen die aan de studie deelnamen, kregen eerst een erotische film te zien. Daarop hadden zij geslachtsverkeer of bevredigden zij zichzelf, uiteraard onder streng gecontroleerde labocondities.

Een vergelijking van de prolaktinewaarden bij de proefpersonen leverde Brody en Krüger een verrassing op. In het bloed van de mannen en vrouwen die seks met elkaar hebben gehad, was de toename van het prolaktineniveau vierhonderd procent sterker uitgevallen dan bij de proefkonijnen die gemasturbeerd hadden.

Mogelijk kan deze bevinding ook helpen in de bestrijding van impotentie, aldus nog de Spiegel Online.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees