Gebreselassie wil in 2012 de olympische marathon lopen

Gebreselassie wil in 2012 de olympische marathon lopen
De Ethiopiër Haile Gebreselassie wil in 2012 op de Olympische Spelen van Londen deelnemen aan de marathon. Dat verklaarde de 34-jarige atleet zondag na zijn opgave in de marathon van Londen. Gebreselassie moest na 30 km de strijd staken omwille van darmklachten.
Met zijn uitspraak geeft Gebreselassie te kennen dat hij nog lang niet wil stoppen. 'Ik heb absoluut nog geen plannen om op pensioen te gaan', aldus de atleet, die in 1996 en 2000 olympisch goud won op de 10.000 meter. 'Ik denk er ernstig aan deel te nemen aan de marathon van de Spelen in 2012.'

Gebreselassie weet nog niet of hij in augustus wil deelnemen aan het WK in het Japanse Osaka. De Olympische Spelen van Peking staan al wel op zijn programma. 'Het zal niet moeilijk worden om me te kwalificeren voor de Spelen van Peking omdat er op dit moment niet echt veel marathonlopers zijn in Ethiopië. Als ik een mooie tijd realiseer en me niet blesseer, kan ik een mooie wedstijd lopen', klonk het.

De Italiaanse titelverdediger Stefano Baldini zet na de Spelen van Peking een punt achter zijn carrière.
Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.