Bozzi algemeen manager, Tom Johnson coach bij basketbalclub Luik

Bozzi algemeen manager, Tom Johnson coach bij basketbalclub Luik

Giovanni Bozzi

Giovanni Bozzi, de huidige coach van basketeersteklasser Luik, is voor volgend seizoen aangesteld als algemeen manager van de club, maakte voorzitter Jean Joly maandag bekend. Tom Johnson, momenteel aan de slag bij Aalst, wordt de nieuwe coach.
Giovanni Bozzi zal worden bijgestaan door algemeen secretaris Jean-Claude Collinet. Collinets bevoegdheden worden uitgebreid met de administratieve leiding, die vanuit Sart Tilman zal worden uitgeoefend.

'Het is een nieuwe uitdaging, een nieuwe start met heel wat onbekende factors', weet Bozzi. 'We zullen eerst zien hoe alles evolueert, want het zijn domeinen waar ik niet echt mee vertrouwd ben, zoals fiscaliteit, administratie en marketing. Ik ga op een manier mensen coachen die ervaring hebben in deze domeinen. Het is een rol waarin ik iets stevigs wil opbouwen. Enerzijds op sportief vlak. Luik speelde twee keer de finale van de play-offs en twee keer de finale van de beker, die in 2004 ook gewonnen werd. Daar mag een vervolg aan gebreid worden. Daarnaast moeten we de structuren van de club heropbouwen en de club zijn beleving teruggeven. De nieuwe fiscale voorwaarden voor Belgische en buitenlandse sporters moedigen ons aan om in onze opleiding te investeren.'

De 44-jarige Bozzi heeft nieuwe verantwoordelijkheden in een functie die voorheen niet bestond in Luik. De Luikse coach begon zijn carrière bij de vrouwen van Flemalle voordat hij vertrok naar de mannendivisie, eerst bij Pepinster en vooral bij Spirou Charleroi van 1994 tot 2002. Hij won met Charleroi vier keer de titel en drie keer de beker van België. Hij vertrok in 2002 naar Luik, waarmee hij in 2004 de beker won. Vier keer werd hij coach van het jaar. Giovanni Bozzi trainde ook de Belgische nationale ploeg van 2002 tot 2005.

De 39-jarige Tom Johnson coachte eerst drie jaar in Finland, kwam in 2004 naar Vilvoorde en trok in 2005 naar tweedeklasser Aalst.
Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.