Europese Unie schrijft terreurorganisaties aan

Europese Unie schrijft terreurorganisaties aan
LUXEMBURG - De ministers van Buitenlandse Zaken van de Unie hebben op hun maandelijkse raadszitting formeel het licht op groen gezet om de personen of organisaties die op de EU-terroristenlijst staan, aan te schrijven. In die brief zal de Unie argumenteren waarom de betrokkenen op de lijst werden geplaatst. Eén en ander gebeurt in uitvoering van een arrest van het Europees Hof van Luxemburg.
De beslissing om de terroristen aan te schrijven, werd zonder discussie door de ministers aangenomen. Het Hof annuleerde in december de beslissing van de Raad uit 2002 om de Iraanse verzetsgroep Moedjahedin-i-Chalq op de Europese terroristenlijst te plaatsen. Deze groep diende klacht bij het Hof in.

Op de Europese terroristenlijst staan momenteel 26 individuen en 28 organisaties. In principe moet de lijst om de zes maanden door de ministers van Buitenlandse Zaken van de Unie worden bevestigd. In december 2006 is dat echter niet gebeurd. De laatste versie dateert reeds van 29 mei 2006.

De personen en organisaties die binnenkort een brief van de Europese Unie ontvangen, krijgen een maand de tijd om op de argumenten van de Raad te reageren.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees