Man laat autistisch kindje kokend water drinken

ANTWERPEN - De 35-jarige Erik D. uit Antwerpen is door de strafrechter veroordeeld tot vier jaar cel en 1.100 euro boete voor schuldig verzuim en het toebrengen van opzettelijke verwondingen aan het 3-jarig zoontje van zijn partner. Hij had het autistisch kind kokend heet water laten drinken, omdat hij boos was op de moeder. Het jongetje liep daarbij in- en uitwendige brandwonden op.
De moeder van het slachtoffertje stelde op 2 mei 2008 een verwonding vast op het gezicht van haar zoontje. Ze ging meteen naar de spoedafdeling, waar ze te horen kreeg dat het om een brandwonde ging. De vrouw had geen flauw idee hoe het kind die had opgelopen.

Haar partner Erik D. werd ondervraagd, maar die ontkende gedurende vijf maanden iedere betrokkenheid. Hij stelde zelf voor om een test met de leugendetector te ondergaan, maar viel daarbij door de mand. De beklaagde gaf vervolgens toe dat hij het kind heet water had laten drinken uit een fles, omdat hij kwaad was op zijn moeder.

Het kleintje liep in- en uitwendige brandwonden op aan de mond, de mondholte, het strottenhoofd en de slokdarm. Ook al leed het kind duidelijk pijn, toch ondernam hij niets om het te helpen. Tegenover de moeder hield hij de lippen stijf op elkaar. Het jongetje, dat door autismeproblemen nog niet kon praten, had niets aan zijn moeder kunnen vertellen.

De rechtbank tilde er zwaar aan dat hij een bui van extreme jaloezie op een onschuldig kind had uitgewerkt. Erik D. liet verstek gaan op zijn proces, waardoor de rechtbank zijn onmiddellijke aanhouding beval. Hij moet de ouders van het kind een schadevergoeding van 3.704 euro provisioneel betalen. Er werd ook een deskundige aangesteld om de definitieve schade te begroten.
Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees