Parket vervolgt burgemeester van Westerlo

Parket vervolgt burgemeester van Westerlo

Archief: Guy Van Hirtum

WESTERLO - Het parket in Turnhout vervolgt burgemeester Guy Van Hirtum (CD&V) van Westerlo. Samen met gewezen schepen René Verachtert en huidig schepen Filip Verrezen (CD&V) moet hij op 28 juni voor de rechter verschijnen op betichting van inbreuken op de milieuwetgeving en valsheid in geschrifte. Dat schrijven Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg woensdag.
Het onderzoek tegen Van Hirtum, de burgemeester die eind 2000 de nationale pers haalde met zijn voorstel om het leger in te schakelen tegen de golf van inbraken, startte eind 2004. Voormalig raadslid Johan Engelen (W2000) diende toen klacht in omdat het gemeentebestuur vervuilde grond van het containerpark zou hebben gebruikt om een perceel op te hogen in de deelgemeente Tongerlo.

De Centrale Dienst voor de Bestrijding van de Corruptie (CDBC) beet zich in het dossier vast en OVAM maakte een verslag op van de aard van de vervuiling. Het zou gaan om in het totaal 650 transporten vervuilde grond waarin onder meer zware metalen werden gevonden.

De feiten gebeurden tussen december 2003 en april 2004. Volgens de onderzoekers zondigde het schepencollege tegen het Vlaams reglement betreffende de bodemsanering (Vlarebo).

'Ik ben nog niet door het parket op de hoogte gebracht', reageerde burgemeester Guy Van Hirtum dinsdagavond. 'Ik ontken een strafrechtelijke fout te hebben gemaakt.'
Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees