Dedecker noemt 20 namen

© bdw

BRUSSEL - Het gerecht is vrijdagnamiddag een onderzoek gestart naar dopinggebruik bij Belgische toprenners. De speurders baseren zich op het dopingdossier van VLD-senator Jean-Marie Dedecker. Dat schrijft Het Laatste Nieuws zaterdag.

avb

De politicus gaf zo’n 20 namen aan de nationale hormonenmagistraat Johan Sabbe, onder wie enkele renners die deelnemen aan het WK in het Oostenrijkse Salzburg.

,,Ik ben naar het gerecht gestapt omdat ik de wielerbond niet vertrouw'', zegt Dedecker. ,,De hormonenmagistraat luisterde aandachtig naar mijn verhaal en wil er meteen werk van maken'', aldus Dedecker.

Eén van de namen die Dedecker gaf aan de speurders, is die van een man die zich binnen de wielerbond bezighoudt met de vorming van wielrenners.

Dedecker zorgde de afgelopen weken voor heel wat opschudding binnen de wielerwereld door te verkondigen dat hij weet had van drie Belgische toprenners die zich aan dopingkuren in het buitenland onderworpen. Die stelling schoot voornamelijk bij Patrick Lefèvre en Tom Boonen in het verkeerde keelgat.

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Meer over Jean-Marie Dedecker

Video

Keuze van de redactie