Legohuis van 'Top Gear'-presentator afgebroken

Legohuis van 'Top Gear'-presentator afgebroken

Foto: photo news

Het legohuis dat James May bouwde voor zijn BBC-programma 'James May's Toy Stories' wordt afgebroken. May bouwde samen met 1000 vrijwilligers een volledig huis uit lego, inclusief toilet, douche en bed. Hij hoopte dat iemand de bijzondere woning zou willen kopen, maar dat was niet het geval.

Het legohuis werd gebouwd in een wijngaard in het Engelse Dorking. Er werden in totaal 3,3 miljoen legoblokjes voor gebruikt. De woning kon echter niet blijven staan omdat de druiven binnenkort geoogst moeten worden.

James May hoopte dat iemand het huis zou willen kopen. Er was echter wel een probleem: wie de woning wou kopen, moest het ook volledig afbreken en ergens anders weer opbouwen. Legoland in Windsor toonde aanvankelijk interesse voor het bouwwerk, maar haakte af omdat de kosten van de heropbouw te groot zouden zijn.

May wil met zijn 'Toy stories'-programma vooral jongeren van hun spelcomputer wegkrijgen. Eerder bouwde hij al een enorme brug met Meccano en een tuin met meer dan twee ton boetseerklei.

Corrigeer

MEER NIEUWS