Kristof Vliegen voor het eerst best gerangschikte Belg

Kristof Vliegen voor het eerst best gerangschikte Belg

Foto: rr

BRUSSEL - Op de maandag gepubliceerde wereldranglijst van het mannentennis is Olivier Rochus niet langer de best geklasseerde Belg. Die eer is voor de eerste keer weggelegd voor Kristof Vliegen.
De Limburger stijgt twee plaatsen naar nummer 31, de hoogste positie die hij ooit bekleedde, terwijl Rochus vijf plaatsen verliest en naar 37 zakt. Vliegen dankt zijn sprong voorwaarts aan de goede prestatie die hij afgelopen week op het Masters Series toernooi van Madrid leverde. Daar werd hij pas in de achtste finales gestuit door Marat Safin.

De Rus, die in de kwartfinales verloor, stijgt zelf van 49 naar 36. Daarmee staat Safin één plaats hoger dan Olivier Rochus, die in de Spaanse hoofdstad al na een ronde moest inpakken. In de top-100 staan met Xavier Malisse (41e, -3), Christophe Rochus (68e, -3) en Dick Norman (90e, +2) nog drie Belgen.

De top-2 van de ATP-ranking blijft ongewijzigd. De Zwitser Roger Federer, winnaar in Madrid, leidt voor de Spanjaard Rafael Nadal. Achter dit duo zijn er wel wat verschuivingen. Zo komt de Argentijn David Nalbandian de top-3 binnen ten koste van de Kroaat Ivan Ljubicic, en wisselen ook de Amerikaan Andy Roddick (vijvde) en de Rus Nikolay Davydenko (zesde) van plaats. De Chileen Fernando Gonzalez vertaalt zijn finaleplaats in Madrid in een sprong van tien naar zeven.
Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.