EU zou instemmen met fusie Suez en GDF

EU zou instemmen met fusie Suez en GDF

Jean-Francois Cirelli (GDF) en Gerard Mestrallet (Suez) op bezoek bij Europees Commissaris Neelie Kroes Foto: rr

BRUSSEL - De Europese Commissie zou groen licht geven voor de fusie tussen de Franse groepen Suez en Gaz de France. Dat meldt AFP, een anonieme bron dicht bij het dosssier citerend.
Volgens de bron zouden de diensten van Europees Commissaris voor de Concurrentie, Neelie Kroes, al hebben besloten dat de remedies van beide bedrijven volstaan om de concurrentie op de Europese energiemarkt te handhaven.

Die conclusies werden vorige week aan de mededingingsautoriteiten van de 25 lidstaten opgestuurd. Die hebben enkel een consultatieve rol. Het ontwerp van beslissing van de Europese concurrentiediensten zou dan binnen drie weken worden goedgekeurd.

De Europese commissarissen zouden dit dan officieel bekrachtigen tijdens hun bijeenkomst van 14 november in Straatsburg.

Volgens de bron zou Neelie Kroes zich tevreden hebben getoond over de nieuwe toegevingen van Suez en Gaz de France. Het gaat in het bijzonder over het afstoten door Suez van Distrigas, met uitzondering van de bevoorradingscontracten op lange termijn voor Electrabel.
Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees