Charleroi: PS-bureau voelt zich misbruikt

BRUSSEL/NAMEN - Het bureau van de PS is duidelijk misbruikt. Dat schrijft PS-voorzitter Elio Di Rupo maandag in een mededeling. Volgens hem werden bepaalde elementen uit het dossier werden verborgen gehouden voor de leden van het partijbureau. Dat gebeurde met name tijdens de vergadering van 26 mei laatsleden. Waals minister Courard gaat intussen in op de vraag van de PS om een externe audit over Charleroi uit te voeren.
Elio Di Rupo herinnert aan het vermoeden van onschuld. Ongeacht de beslissingen van het gerecht roept hij iedereen op zonder dralen de volledige medewerking aan justitie te verlenen opdat de volledige waarheid aan het licht kan komen.

Externe audit
Op korte termijn vraagt de PS aan de Waalse regering om een speciale afgevaardigde naar Charleroi te sturen die een extern auditcomité moet voorzitten waarin ondermeer onafhankelijke revisoren, vertegenwoordigers van de voogdijoverheden en specialisten inzake openbare aanbestedingen en gemeentefinanciën zitting zouden hebben.

Waals minister van Binnenlandse Zaken, Philippe Courard, ging daar maandagmiddag op in door een externe audit over de toestand in Charleroi aan te kondigen. De Waalse regering moet dit in de komende dagen formeel bekrachtigen.

De audit wordt uitgevoerd door overheids- en privé-specialisten. Er komt een openbare aanbesteding om twee bedrijfsrevisoren aan te duiden. Daarnaast zal de speciale afgevaardigde van de Waalse regering bijgestaan worden door drie specialisten inzake openbare aanbestedingen, gemeentefinanciën en voogdij. Zij zullen worden aangeduid door de Waalse regering.
De hele procedure moet een week in beslag nemen.

Van Cauwenberghe junior geen kandidaat-burgemeester
Philippe Van Cauwenberghe, die door de PS aangeduid was om de nieuwe schepen van Sport, Jeugd en Vrije Tijd in Charleroi te worden, is geen kandidaat-burgemeester. Hij haalde de vierde score op de PS-lijst en vindt het een groot voordeel dat hij in de coalitie van morgen zal kunnen samenwerken met ervaren mensen.
Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees