Basso beslist binnen twee weken over toekomst

Basso beslist binnen twee weken over toekomst
Ivan Basso beslist binnen twee weken bij welke ploeg hij volgend seizoen rijdt. De Italiaanse wielrenner maakte vorige week zijn vertrek bij het Deense CSC bekend. Onder meer het Amerikaanse Discovery Channel en het Italiaanse Milram toonden daarop belangstelling in de diensten van de winnaar van de Giro d'Italia van dit jaar.
Basso heeft nog geen keuze gemaakt over zijn toekomst, maar wil de knoop begin volgende maand hebben doorgehakt. ,,Discovery Channel is één van de kandidaten", bevestigt hij. ,,Maar er zijn nog andere teams waarvoor ik kan rijden."

Eind juni werd Basso net voor het begin van de Ronde van Frankrijk door CSC uit de strijd teruggetrokken omdat zijn naam werd genoemd in een Spaans dopingschandaal. Het Italiaans olympisch comité oordeelde begin deze maand dat alle beschuldigingen tegen hem moeten worden geschrapt.

De uitsluiting van de Tour doet Basso nog pijn. ,,Vijftien uur voor de start uit de ronde worden gezet doet erg zeer. Maar ik zal volgend jaar wraak nemen in zowel de Tour als de Giro."
Corrigeer

DE DIGITALE WIELERGIDS

Klik hier

nb-logo


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.