Nico Rosberg naar F1-team Mercedes

Nico Rosberg naar F1-team Mercedes

Foto: photo news

De 24-jarige Duitser Nico Rosberg rijdt in 2010, na vier jaar Williams, voor Mercedes-Werksteam, dat Brawn GP heeft overgenomen.
De zoon van de Finse ex-wereldkampioen Keke Rosberg stond de voorbije vier seizoenen bij Williams onder contract. Wie zijn teamgenoot wordt, is nog niet bekend. Voornaamste kandidaat is de Duitser Nick Heidfeld, tot nu toe bij BMW.

Teambaas Ross Brawn ontkende ook de geruchten over een comeback van Michael Schumacher. 'Dat thema spookt door de media. Daar is echter niets van aan. De media knutselen hiermee een droom samen', aldus Brawn in ’bild.de’. "Ik verheug me erop om de wagen te besturen tijdens de voorstelling van de zilveren pijl in 2010', aldus Rosberg in een communiqué. 'Geen enkel ander merk in de Formule 1 heeft een zo lange en succesvolle traditie in de autosportwereld. Ik ben erg trots om aan de startlijn te staan met de renstal Mercedes en ik kijk ernaar uit om samen te werken met het team rond Ross Brawn'.

Nico Rosberg had eind oktober aangekondigd dat de GP van Abou Dhabi zijn laatste zou zijn bij Williams. In 2009 reed hij het beste seizoen uit zijn vierjarige F1-carrière.

De Duitse autoconstructeur Mercedes (Daimlergroep) maakte half november bekend een meerderheidsaandeel te nemen in de F1-renstal Brawn van wereldkampioen Jenson Button.
Corrigeer