Duitse Robin Hood voor de rechter

De 62-jarige manager van een bankfiliaal in Noordrijn-Westfalen wordt ervan verdacht geld van rijke cliënten te hebben overgeboekt naar rekeningen van mensen die diep in de schulden zaten. De Robin Hood van de Duitse bankwereld moest zich maandag verantwoorden voor de rechter in Bonn.
De vrouw boekte volgens de aanklager de afgelopen veertien maanden met grote regelmaat geld van vermogende cliënten over naar de rekeningen van mensen die diep in het rood stonden. De manager deed dat steeds kort voordat de bank de periodieke doorlichting van debiteurenrekeningen hield. Op die manier vielen mensen die eigenlijk permanent in het rood stonden minder op. Nadat hun kredietwaardigheid was vastgesteld boekte de vrouw het geld weer terug naar de rekeningen waar het vandaan kwam. De bevoordeelde cliënten waren helemaal niet op de hoogte van al die transacties.

De vrouw zou in totaal 7,6 miljoen euro overgeboekt hebben naar rekeningen van minder draagkrachtigen. Sommigen van hen stonden echter zo diep in het rood dat terugboeking niet altijd mogelijk was. In totaal werd 6,5 miljoen euro teruggestort naar de rekeningen van de eigenaars, wat een tekort van 1,1 miljoen euro opleverde.

De vrouw, die nooit een cent in eigen zak stak, is nu aansprakelijk gesteld voor het verschil op de balans. Volgens haar advocaat zal ze daardoor slechts het bestaansminimum overhouden van haar uitkering en haar prepensioen.
Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees