Nederlandse Gretha Smit beëindigt loopbaan

De Nederlandse schaatsster Gretha Smit, zilver op de Winterspelen van 2002 in Salt Lake City, heeft besloten met directe ingang een punt te zetten achter haar sportieve loopbaan.
De 33-jarige Smit beleefde zaterdag een teleurstellend optreden op de 5000 meter bij WB-wedstrijden in Hamar. Ze liet toen al doorschemeren te twijfelen over een vervolg van haar loopbaan.

Smit kampte de afgelopen jaren veelvuldig met blessures, maar de problemen met haar scheenbeen leken in de aanloop naar dit seizoen onder controle. In Hamar speelde deze kwetsuur weer op. Smit concludeerde na haar 18e plaats in de B-groep dat schaatsen op topniveau er niet meer inzit en staakte haar pogingen zich te plaatsen voor de Winterspelen van Vancouver.

'Als ik naar de Spelen ga, dan ga ik om te winnen en niet om zomaar rondjes te rijden', liet ze maandag weten.

Smits doorbraak in het langebaanschaatsen kwam in Salt Lake City waar ze onverwacht de zilveren medaille pakte op de 5000 meter. Daarna behaalde zij meerdere podiumplaatsen tijdens nationale en internationale wedstrijden op zowel de 3000 als de 5000 meter.
Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.