Terreurmaatregelen blijven van kracht

BRUSSEL - De maatregelen in België naar aanleiding van de terreurdreiging blijven voorlopig van kracht.
'Er zijn geen redenen om de maatregelen bij te sturen en ze blijven dus gehandhaafd tot 2 januari', zegt Jaak Raes, directeur-generaal van de Crisiscel op een persconferentie. 'Dat de veertien verdachten die eerder werden opgepakt na verhoor opnieuw worden vrijgelaten, betekent niet dat het onderzoek niet wordt voortgezet', aldus Raes.

De persconferentie heeft volgens Raes niets te maken met de brief van Nizar Trabelsi die in de krant La Dernière Heure werd gepubliceerd. In die brief zegt Trabelsi dat hij nooit van plan is geweest om te ontsnappen.

'Iedereen heeft het recht om te communiceren, maar wij hebben informatie die is gebaseerd op professionele analyses en nemen maatregelen op basis van een algemeen gerechtelijk onderzoek', aldus nog Raes.

De Crisiscel blijft de bevolking vragen extra waakzaam te zijn. 'Vrijdag en zaterdag hebben we veel meldingen gekregen van achtergelaten voorwerpen en verdachte handelingen. De ontmijningsdienst DOVO is verschillende keren tussengekomen, onder meer voor een verdacht voertuig dat stond geparkeerd voor de Amerikaanse ambassade in Brussel', aldus Raes. 'Ook elders bovengronds en in verschillende Brusselse metrostations ondergronds is DOVO tussengekomen', aldus nog Raes.
Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees