Eén dader van gijzeling aan Brusselse beurs opgepakt

BRUSSEL - In de buurt van de beurs van Brussel is een tigerkidnapping afgelopen. De politie kon één dader oppakken. Hij werd onmiddellijk ondervraagd en is voor de onderzoeksrechter geleid met het oog op zijn aanhouding. Een tweede man die opgepakt werd, bleek niets met de zaak te maken te hebben en is vrijgelaten.
De gijzeling was al aan de gang sinds maandagavond 19 uur. Een koppel uit het Waals-Brabantse Incourt, bij Waver, werd thuis overvallen. De man werd in zijn huis vastgebonden, terwijl de vrouw onder dwang in de auto moest stappen om naar hun juwelierszaak in de Brusselse Zuidstraat, vlak bij de beurs, te rijden.

Daar aangekomen moest de vrouw de brandkast openmaken, waarna ze werd vrijgelaten. Ze doolde een tijdje in de buurt rond, tot ze een politiepatrouille kon verwittigen.

De Brusselse politie was intussen zelf al op de hoogte gebracht door de man van het koppel. Die had zichzelf thuis weten te bevrijden en was met de wagen naar Brussel gereden om de politie te verwittigen.

De politie sloot de buurt rond de beurs de hele nacht af. Een helikopter met sterke schijnwerper overvloog de hele buurt en speciale interventie eenheden werden opgeroepen.

Uiteindelijk werd één dader opgepakt. Of er meerdere daders bij de overval betrokken waren, wordt nog onderzocht.

De omgeving van de beurs is intussen weer opengesteld voor alle verkeer.
Corrigeer

NIEUWS