Britse vrouw is 'allergisch voor kerstmis'

De meeste mensen houden wel van de gezellige sfeer tijdens de eindejaarsperiode, maar voor de Britse Lisa Smith is het telkens een kwelling. Kerstmis zorgt bij de vrouw steevast voor niesbuien, tranende ogen en hoofdpijn. Dit jaar ontdekte ze dat al die ongemakken voorzaakt worden door een allergie voor kerstbomen.

'Vanaf het moment dat de eerste kerstbomen in het straatbeeld verschijnen, krijg ik constante griepsymptomen', vertelde de 26-jarige vrouw uit Londen aan de Britse krant Daily Mail. Tijdens het openen van de cadeautjes op kerstdag zat de vrouw elk jaar te snotteren.

De verloofde van Lisa suggereerde uiteindelijk dat ze misschien gewoon allergisch was voor kerstmis. De vrouw vond dat een belachelijke gedachte, tot ze wat opzoekingswerk deed op het internet. Daar las ze dat er echt zoiets bestaat als een kerstmisallergie. Ze trok daarop naar de dokter, die de diagnose bevestigde.

De allergie van de vrouw wordt veroorzaakt door de naalden en de sterk geurende hars van de kerstbomen. Lisa probeert voortaan echte kerstbomen te vermijden. 'Het zal een grote opluchting zijn om me eens gezond te voelen op kerstdag', aldus de vrouw.

Corrigeer

MEER NIEUWS