Stéphane Demol trekt naar Cypriotische Achnas

Stéphane Demol trekt naar Cypriotische Achnas
Assistent-bondscoach Stéphane Demol wordt vanaf 5 juni coach bij de Cypriotische eersteklasser Ethnikos Achnas, meldden Het Laatste Nieuws en De Morgen zaterdag. De 42-jarige Demol tekent er een contract van één jaar, met optie op een tweede.
Stéphane Demol werd in mei 2006 aangesteld als voltijds assistent-bondscoach, een primeur in de geschiedenis van de nationale voetbalploeg. Daarvoor was de ex-international een jaar hulpcoach bij Standard. In november 2007 maakte hij bekend dat hij zijn contract als assistent-bondscoach, dat eind juni afloopt, niet zou verlengen. Intussen is hij opgevolgd door Franky Vercauteren.

Demol was eerder ook trainer van Turnhout, Geel, KV Mechelen, Denderleeuw en het Griekse Egaleo Athene. Zijn spelersloopbaan leidde hem langs Anderlecht, Bologna, Porto, Toulouse, Standard, Braga en Lugano. Tussen 1986 en 1991 was de verdediger 38 keer Rode Duivel.

Ethnikos Achnas komt komend seizoen uit in de Intertoto Cup.
Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.