Inbreker gevat in Antwerpen

ANTWERPEN - De lokale politie van Antwerpen heeft vrijdag een inbreker opgepakt die eerder door een getuige betrapt was toen hij de gevel van het gebouw van het Belgisch leger had beklommen en via een raam was binnengedrongen. De man was eerder ook al betrapt bij een andere inbraak.
De arrestatie van de man dateert al van vrijdagmorgen, maar werd nu pas bekendgemaakt. De politie werd om 2 uur 's morgens opgeroepen voor een betrapte inbreker in een woning aan de Mechelsesteenweg. Een 48-jarige vrouw had in haar woonkamer een inbreker betrapt die juwelen had gestolen. Hij was gevlucht in de richting van de Belgiëlei.

Ter hoogte van het kruispunt met de Isabellalei waarschuwde een getuige de politie dat hij een man de gevel van het gebouw van het Belgisch Leger had zien beklimmen. Op de eerste verdieping had hij een raam ingeslagen en zo was de inbreker het gebouw binnen geraakt.

De beschrijving kwam overeen met de inbreker aan de Mechelsesteenweg. De politie kon de inbreker inrekenen. De agenten vonden ook een bebloede koffer met laptop en zakcomputer.

Tijdens het verhoor bleek de man de gestolen juwelen nog op zak te hebben. Hij werd daarna naar het Sint-Vincentiusziekenhuis gebracht, want hij vertoonde bijwerkingen van een eerder ingenomen XTC-pil. Hij is zaterdagochtend voorgeleid bij de onderzoeksrechter.
Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees