Sint-Truiden 1 AA Gent 2

Gent komt terug vanuit geslagen positie

Gent komt terug vanuit geslagen positie

Foto: belga

AA Gent speelde zich een karrenvracht kansen bij mekaar en pakte tegen STVV verdiend de drie punten. Al zag het er vlak na de pauze heel slecht uit voor de Buffalo's, maar toen hield Jorgacevic zijn ploeg in de wedstrijd door de strafschop van Wilmet te stoppen.
Beide ploegen startten in de aangekondigde opstelling, maar zowel STVV als Gent hielden in de aanvangsfase nogal wat volk achter de bal. Kwestie van niet meteen achter de feiten te moeten aanlopen, want met respectievelijk nul en één punt uit de laatste vier wedstrijden konden geen van beide ploegen zich nog een nieuwe nederlaag veroorloven.

Bij de thuisploeg was de reden van die mindere uitslagen vooral het ontbreken van enkele belangrijke pionnen, zoals spelmaker Chimedza en ook kapitein Delorge, en bij Gent waren de mindere uitslagen mede een gevolg van de onmondigheid voor doel.

De kansen waren er nog wel, ze tegen de netten krijgen was een ander paar mouwen. En dat was in de eerste helft op Stayen weer het geval. Na een afwachtend begin trokken de Oost-Vlamingen de partij steeds meer naar zich toe, maar in de buurt van Mignolet liep het telkens verkeerd. Zo dreigden de bezoekers enkele keren na vrije trappen en hoekschoppen van Azofeifa en kregen ze ook een paar maal de hulp van de STVV-verdediging. Euvrard ging twee keer in de fout waardoor eerst Ljubijankic en daarna ook Leye alleen voor doel kwam, maar iedere keer werd de bal de tribune in gejaagd.

En dan moet je natuurlijk niet verschieten dat het doelpunt aan de overkant valt. Schouterden stuitte na een mooie actie van op links nog op Jorgacevic, maar de goed gevolgde Sidibe zette de 1-0-ruststand op het bord.

En even na de koffie kreeg de thuisploeg zelfs dé kans om de tegenstander helemaal uit te tellen. Suler liep Sidibe van de sokken en Breda wees resoluut naar de stip. Wilmet geraakte echter tot twee keer toe niet voorbij Jorgacevic en ook die onmondigheid had meteen gevolgen. Rosales kapte aan de overkant mooi zijn man uit en trapte de gelijkmaker laag in de korte hoek.

In plaats van match gespeeld was alles dus weer te herdoen en dat zorgde vooral bij Gent voor enorme opluchting. De Buffalo's namen in ieder geval weer het initiatief, al bleef het wel opletten voor de Truiense tegenstoten in een tweede helft die best wel mocht gezien worden. Met de beste kansen nog voor de bezoekers, maar ook Custovic en Desmet volgden het voorbeeld van de andere Gentse aanvallers. Dan doe ik het maar dacht Wils en hij kopte in de slotminuten een hoekschop van Azofeifa binnen en zorgde zo voor verdiende bezoekende winst.
Corrigeer