Caudron wint WB-toernooi driebanden in Sluiskil

SLUISKIL - Frédéric Caudron (UMB 3) heeft zijn titel op het WB-toernooi driebanden in het Nederlandse Sluiskil verlengd. De Belg, die dinsdag 41 wordt, haalde het in de finale met 3-0 van zijn drie jaar oudere landgenoot Jozef Philipoom (UMB 39). Voor Caudron is het al zijn twaalfde WB-zege. In Sluiskil wordt volgend jaar het WK driebanden gehouden.
Een echte finale is het nooit geworden, want Caudron hield de partij erg goed gesloten. Zo werd het 15-4 (5 beurten) in de eerste set. Set twee bewees nog maar eens dat Caudron domineerde (15-13 in 11 beurten). In set drie vocht Philipoom bij 13-4 nog terug tot 13-11, maar de koelbloedigheid van Caudron was in beurt 10 voldoende om tot 15-11 uit te maken.

'Zo zie je maar dat met deze Jef Philipoom een set nooit gedaan is voor het 15e punt gemaakt is', vertelde Caudron. 'Iedereen was hier terecht bang van Jef, want die had toch onder meer Torbjorn Blomdahl, wereldbekerwinnaar 2008 Dick Jaspers en de lokale topper Jean Paul De Bruijn uitgeschakeld.'

Philipoom was niet echt teleurgesteld. 'Je mag niet tevreden zijn met het behalen van een finale. Maar toch heb ik geen kans gehad tegen Caudron, die alles goed gesloten kon houden. Spijtig van de vorm, want die was optimaal na het BK van vorige week, waarin ik de finale verloor door brute pech in de laatste set. Ik hoop hier bewezen te hebben dat mijn wereld- en Europese titel van 1995 geen toevalstreffers waren. Ik heb ondertussen weer alles op biljarten gezet en ik wil er weer voor leven.'

Frédéric Caudron leidt in de WB-stand na de eerste manche met 80 punten, voor Philipoom (54) en Blomdahl (38).
Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.