Juwelier Tyberghien sluit zes jaar na ramkraak de deuren

Juwelier Tyberghien sluit zes jaar na ramkraak de deuren
HARELBEKE - Juwelier Wouter Tyberghien sluit zaterdag definitief de deuren van zijn juwelierszaak. De voortdurende vrees, onzekerheid en angst na de ramkraak van 22 september 1999 leidden tot dit besluit. Ruim zes jaar nadat hij een Poolse ramkraker neerschoot start hij een nieuwe loopbaan in de autobranche.
De juwelier maakte in september 2005 bekend dat hij het voor bekeken houdt. Sindsdien hield hij een algemene uitverkoop. ,,Niet dat ik een hekel had aan het vak, maar ik wil gewoon de ellende uit het verleden niet opnieuw meemaken'', zegt hij.

In september 1999 schoot de juwelier een Poolse ramkraker dood. Tyberghien verdween vijf dagen in de cel en werd in 2002 door de rechter veroordeeld voor doodslag. Hij kreeg toen opschorting van straf omdat er sprake was van uitlokking. ,,Mijn grote vrees was dat ik opnieuw het slachtoffer zou worden van gangsters. Ik ben er de man niet naar om lijdzaam toe te zien. Maar wat dan? Opnieuw de gevangenis in, opnieuw vijf jaar procederen en het zuurverdiende geld zien verdwijnen? Ik wil niet meer in een versterkte burcht blijven wonen en in voortdurende angst leven. Een afkeer van de stiel als juwelier heb ik niet, maar ik wil niet dat alles zich nog eens opnieuw afspeelt.''

Tyberghien heeft voor zijn gezin intussen een nieuwe woning gekocht. Wat er met zijn zaak zal gebeuren laat hij in het midden. Volgend weekend opent hij samen met twee vennoten in het naburige Desselgem (Waregem) een winkel met onderdelen voor terreinwagens.
Corrigeer

MEER NIEUWS