Sharon Stone grote winnares op Razzies

© epa

LOS ANGELES - De film ''Basic Instinct 2'' en hoofdrolspeelster Sharon Stone hebben zaterdag de jaarlijkse uitreiking van de Razzies, de anti-Oscars, gedomineerd. In totaal gingen ze met vier hoofdprijzen aan de haal, zo hebben de organisatoren van de parodie op de Oscars meegedeeld.

De 48-jarige Sharon Stone was de winnares van de weinig benijdenswaardige Razzie voor slechtste actrice van het jaar. De film ''Basis Instinct 2'', het vervolg op de succesvolle film uit 1992 die Stone als actrice lanceerde, kreeg de prijzen slechtste film, slechtste vervolg en slechtste scenario.

De 757 leden van de Golden Raspberry Award Foundation, die sinds 1980 aan de vooravond van de Oscars zijn prijzen uitreikt, gaf de prijs van slechtste acteur aan de broers Shawn en Marlon Wayans, voor hun rol in ''Little Man''. Deze film kreeg nog twee andere Razzies: die van slechtste filmkoppel en slechtste remake.

Regisseur Night Shyamalan kreeg twee Razzies voor zijn film ''Lady in the water''. Hij mag zich een jaar lang slechtste regisseur en slechtste acteur in een bijrol noemen. Shyamalan is bekend van meer succesvolle films als ''The Sixth Sense'', ''Unbreakable'' en ''Signs''.

De slechtste actrice in een bijrol is Carmen Electra geworden, bekend van de televisieserie ''Baywatch'', voor haar rollen in ''Date Movie'' en in ''Scary Movie 4''.

Robin Williams ten slotte, werd met de film ''RV'' gekroond in de volledig nieuwe categorie ''slechtste familie-entertainment'', bestemd voor ''de sterren die we kotsbeu zijn''.

De Razzie-beeldjes hebben de vorm van een framboos op een filmrol, in goudgeel geschilderd en 4,97 dollar waard. Op Halle Berry na, die in 2005 hoogstpersoonlijk en met de nodige dramatiek haar Razzie voor slechtste actrice in ''Catwoman'' kwam ophalen, zijn Razzie-winnaars meestal weinig geneigd om hun trofee persoonlijk in ontvangst te nemen.

Hoofdpunten

Video

Keuze van de redactie