Museeuw noemt uitlatingen Van Hooydonck ’fout en ongegrond’

Brussel - 'Johan Museeuw heeft zijn hele leven gepakt, zo simpel is dat.' Dat beweert Edwig Van Hooydonck in de kranten Gazet van Antwerpen en Belang van Limburg. In een reactie laat Museeuw weten dat hij betreurt dat 'de tweevoudige winnaar van de Ronde van Vlaanderen zich laat verleiden tot ongegronde en foute insinuaties.'
Edwig Van Hooydonk stopte in 1996 met wielrennen omdat hij plots niet meer kon concurreren met renners die hij de jaren daarvoor wel nog makkelijk had kunnen volgen. Volgens Van Hooydonk was dat omdat hij geen epo wilde nemen. In het interview haalt Van Hooydonk vrijdag uit naar verschillende renners onder wie Museeuw. Hij haalt daarbij een voorbeeld aan uit de Brabantse Pijl van 1996.

'Ik reed met Johan Museeuw in de spits. Die had daags voordien de E3 Prijs gewonnen, een koers die ik niet had gereden. Dan denk je: ik ben frisser, ik heb winstkansen. En dan zie je dat die kerel op de Alsemberg doodleuk drie tanden groter rijdt en zomaar afstand neemt. Veel later hoor je Museeuw dan verklaren dat hij alleen maar tijdens zijn laatste jaar als renner doping heeft gebruikt. Dikke zever. Die vent heeft zijn hele leven gepakt, zo simpel is het', aldus Van Hooydonk.

Johan Museeuw heeft daarop dus een persmededeling laten verspreiden, waarvan dit de letterlijke weergave is: 'Johan Museeuw heeft kennis genomen van de verklaringen van Edwig Van Hooydonk. Hij betreurt dat de tweevoudige winnaar van de Ronde van Vlaanderen zich laat verleiden tot ongegronde en foute insinuaties. Museeuw vindt dat de wielersport niet gebaat is met indianenverhalen die opduiken in de slip stream van de bekentenissen van de voorbije dagen. Hij herhaalt zijn oproep om samen verder werk te maken van een cleane wielersport.'
Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.