Rijbaan weer vrij

Zware kettingbotsing in Kennedytunnel

Zware kettingbotsing in Kennedytunnel

Foto: rr

ANTWERPEN - Op de Antwerpse ring richting Gent is de rijbaan ter hoogte van de Kennedytunnel sinds 12.30 uur weer vrij nadat er een kettingbotsing gebeurde. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum.

Het verkeer komt intussen weer op gang, maar er zijn nog steeds lange files. De Liefkenshoektunnel, die sinds 11 uur tolvrij was, wordt om 13 uur weer betalend. Bij het ongeval waarbij drie vrachtwagens en twee bestelwagens betrokken waren, raakten twee truckchauffeurs zwaargewond.

Op de ring staat er een file vanaf Antwerpen-Noord tot de Kennedytunnel. Dat betekent dat het op de hele Antwerpse ring aanschuiven geblazen is. Daardoor is er ook vanuit Brussel file vanaf de Craeybeckxtunnel op de E19 en vanuit Hasselt zijn er op de E313 problemen vanaf Ranst. Op de A12 uit de richting van Nederland is er file vanaf Ekeren en vanuit Brussel begint de ellende in de Jan De Vostunnel.

Panne

Intussen raakte bij de wegpolitie ook bekend dat twee, en niet één, vrachtwagenchauffeurs zwaargewond raakten. Een 45-jarige man uit Riemst werd aangereden toen hij hulp wou bieden aan de bestuurder van de defecte wagen die de aanleiding was voor de kettingbotsing. Daarnaast werd een 48-jarige chauffeur afgevoerd naar het ziekenhuis toen die na een aanrijding gekneld raakte in zijn cabine.

Tegen de vooravond was de meeste verkeersellende opgeklaard, al bleef het verkeer toch nog wat hinder ondervinden in en rond de tunnel.

Corrigeer

MEER NIEUWS