Toezegging Microsoft overtuigt Europese Commissie niet

Toezegging Microsoft overtuigt Europese Commissie niet

Foto: rr

BRUSSEL - Dat Microsoft woensdag beloofd heeft (delen van) de broncode van het Windows-besturingsprogramma vrij te geven, betekent zeker niet noodzakelijk het einde van het juridische conflict met de Commissie. ,,Het is niet de kwantiteit van de informatie die telt, maar de kwaliteit'', aldus EC-woordvoerders.
,,De broncode is helemaal niet de ultieme informatie, en juist daarom moeten de programmeurs verstaanbare informatie geven, parallel met de broncode'', aldus commissaris voor Concurrentie, Neelie Kroes, in Davos. Daar vindt deze week het Wereld Economisch Forum plaats.

De Commissie eist sinds 2004 dat Microsoft voldoende informatie geeft over de besturingssoftware aan concurrerende programmeurs van toepassingssoftware opdat die hun programma’s volledig compatibel zouden kunnen maken. Tot nog toe heeft Microsoft 12.000 bladzijden vrijgegeven, maar die zijn volgens specialisten niet bruikbaar en extreem tijdrovend.

Gevreesd wordt dat de aankondiging van woensdag een herhaling is van dat scenario. Niemand heeft om de volledige broncode gevraagd. Meer zelfs: het onthullen van die broncode zou de concurrenten in problemen kunnen brengen met schendingen van de intellectuele eigendom.
Externe links
Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees