Georges Pirard (78) trachtte geld te stelen uit kerk van Vosselaar

Oudste dief slaat amper twee dagen na laatste veroordeling weer toe

Oudste dief slaat amper twee dagen na laatste veroordeling weer toe

Foto: belga

Georges Pirard uit Anderlecht, ook wel bekend als de oudste dief van het land, is donderdagmiddag weer betrapt bij een diefstal. Deze keer sloeg hij toe in de kerk van Vosselaar (bij Turnhout). Dinsdag werd de 78-jarige Pirard door de Hasseltse correctionele rechtbank veroordeeld tot een effectieve celstraf van 6 maanden en een geldboete van 143 euro voor drie diefstallen uit het offerblok van de kerk Sint-Pietersbanden in Lommel in juni vorig jaar.
Na de voorlezing van het vonnis zei de man, die begin volgende maand 79 jaar wordt, dat hij ermee zou stoppen en dat hij met pensioen zou gaan.

Blijkbaar waren dat loze beloften, want in de kerk van Vosselaar liep hij vandaag opnieuw tegen de lamp. De politie van Turnhout pakte hem op.

Voor de feiten in Lommel was hij met het openbaar vervoer naar Noord-Limburg afgereisd. Hij gebruikte een vouwmeter met dubbelzijdige kleefband om zo’n 70 euro uit het offerblok te vissen.

Hij kwam niet rond met zijn leefloon om de huur en de kosten van zijn appartement te betalen en schaamde zich niet voor de diefstallen. Toen hij in Hasselt terechtstond, confronteerde het openbaar ministerie hem met zijn acht bladzijden tellend strafregister. In het verleden zat hij al vier keer in de cel, de laatste keer in 2001.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees