Totti plant comeback 2,5 maand na kuitbeenbreuk

Ongeveer 2,5 maand nadat Francesco Totti (AS Roma) in een competitiematch zijn linkerkuitbeen brak, kondigt de Italiaanse stervoetballer zijn terugkeer in competitie aan. Donderdag draaft de spelverdeler op in een speciaal voor hem georganiseerde oefenwedstrijd tegen een lokale Romeinse ploeg.

''Ik heb enorm veel zin om weer te lopen en te spelen'', verklaarde Totti, die al een week met AS Roma meetraint.

De kans lijkt dan ook groot dat Italiaans bondscoach Marcelo Lippi op het komende WK in Duitsland (09/06-09/07) over zijn aanvoerder zal kunnen beschikken. ''We hebben er een goed oog in dat hij er in Duitsland zal bij zijn'', zei Lippi. AS Roma hoopt Totti te kunnen inzetten in de finale van de Italiaanse beker, op 3 mei tegen Inter Milaan.

Francesco Totti brak op 19 februari zijn kuitbeen in de competitiewedstrijd tegen Empoli na een drieste tackle van Richard Vanigli. Ook de kruisbanden van zijn linkerenkel werden toen geraakt. De spelmaker ging onmiddellijk na het ongeluk onder het mes in Rome. .
Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.