‘Onderzoek bemoeilijkt door familienaam dader’

WARSCHAU/BRUSSEL - De vermoedelijke moordenaar van Joe Van Holsbeeck heeft een familienaam die vaak voorkomt in Polen. Dat dreigt het onderzoek van de Poolse politie moeilijker te maken, ook al omdat de jongeman in een grote stad woont. Dat citeert de RTBF vandaag uit de Poolse krant Rzecspospolita.
Op basis van de communicatie van de gsm van de vermoedelijke dader kon de polite opmaken dat hij zich in een grote agglomeratie bevindt.

Volgens de krant Gazeta Wyborcza kunnen de Poolse autoriteiten ermee instemmen om het proces van de dader in België te laten plaatsvinden, op voorwaarde dat België hem daarna opnieuw aan Polen uitlevert om er zijn straf uit te zitten.

Volgens de twee Poolse kranten vrezen de Polen in België nu voor achterdochtige reacties van de Belgische bevolking en strengere politiecontroles.

Geen mededelingen meer

Het Brusselse parket laat ondertussen weten dat het vandaag geen mededelingen meer zal doen over de roofmoord op Joe Van Holsbeeck. Dat heeft parketwoordvoerster Estelle Arpigny gemeld. Uit goede bron was vernomen dat de broer van de voortvluchtige Poolse dader gisteren en vandaag ondervraagd was door de politie en de onderzoeksrechter, maar het parket wilde dat niet bevestigen. Mogelijk wordt morgen wel meer info vrijgegeven.
Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees