Ook Ekamina opent weddenschappen op regeringsvorming

Na goksite Unibet.be opent ook Emakina weddenschappen over de regeringsvorming. De Kansspelcommissie onderzoekt of Emakina de wet overtreedt.

'België zal binnen de 100 dagen een nieuwe regering hebben', zo luidt de weddenschap van Ekamina. Er kan gegokt worden via www.gottabet.com, opgericht door twee in Londen wonende Belgenen.

'Als er voor 28 december een regering gevormd wordt, zal de weddenschap onmiddellijk beëindigd worden. Op het einde van de weddenschap zal er een winnaar getrokken worden uit de deelnemers die het juiste antwoord gegeven hadden', luidt het. De winnaar krijgt een assortiment Belgische bieren. Initiatiefnemer Ekamina zat ook achter het veelbesproken project 'Rent-a-Wife'.

Eerder lanceerde de goksite unibet.be al weddenschappen rond de regeringsformatie. Dat leverde Unibet een klacht van de Kansspelcommissie op. 'Wedden op evenementen is volgens het Belgisch recht verboden', zegt Marc Callu van de Kansspelcommissie vandaag aan Belga. Of ook Emakina zich aan een klacht mag verwachten, wordt volgens Callu nog onderzocht.

Bij Emakina zien ze er alvast geen graten in. 'Gottabet is gebaseerd in Londen. Dit is trouwens een actie met een knipoog. Er wordt ook niet voor grote bedragen gespeeld, maar voor een bierkorf', aldus Olivier De Doncker, communicatieverantwoordelijke van Emakina.