Brussel openbaar te koop

BRUSSEL - De voorbije week doken in Brussel affiches op die de openbare verkoop van het Hoofdstedelijk Gewest aankondigen. De aanplakbiljetten kunnen worden gedownload van de site www.brusseltekoop.be.
De 'gedwongen openbare verkoop van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest' wordt geregeld door Notaris De Leeuw en Maître Le Coq. De affiche beschrijft Brussel als een 'welgelegen regio die dienst doet als Hoofdstad van Europa, Hoofdstad van België, Hoofdstad van Vlaanderen en Hoofdstad van de Franse Gemeenschap'.

Verder wordt het goed 'belast met communautaire lasten en een gebrek aan internationale strategie'. 'Kopers moeten beschikken over een internationale langetermijnstrategie die rekening houdt met de actuele complexe identiteit van het gewest.'

De affiche kan worden gedownload op de site www.brusseltekoop.be. De website is geregistreerd op naam van het bedrijf dat hem ontwierp. De werkelijke initiatiefnemers willen anoniem blijven.

Op 15 september ondernam voormalig journalist Gerrit Six al een ludieke actie door België te koop te stellen op eBay. Het aanbod werd twee dagen later verwijderd, nadat de geboden prijs al opliep tot tien miljoen euro.
Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees