Filip Meirhaeghe wordt bondscoach mountainbike

Filip Meirhaeghe wordt bondscoach mountainbike

Foto: belga

Filip Meirhaeghe wordt bondscoach mountainbike. Dat maakte de Belgische Wielrijdersbond maandag bekend. 'In samenspraak met het BOIC en de ABCD-topsportcommissie hebben we beslist om Meirhaeghe aan te stellen als de nieuwe bondscoach mountainbike voor het Be Gold-project.'
Meirhaeghe werd aangeworven voor de vorming en opleiding van de jonge MTB-ers met het oog op deelname aan de Olympische Spelen 2016 en 2020. Rudy De Bie blijft bondscoach bij de elite-renners.

Meirhaeghe was in 2000 Europees- en in 2003 wereldkampioen. In 2000 veroverde hij zilver op de Olympische Spelen in Sydney. De Olympische Spelen van 2004 in Athene miste hij na een positieve dopingcontrole (epo). In 2008 werd hij in Peking 32e. Hij won elf wereldbekerwedstrijden en stak in 2002 ook de eindzege in de Wereldbeker op zak. Vijf keer was hij Belgisch kampioen. In juli van dit jaar zette hij een punt achter zijn carrière.

'Ik heb altijd gehoopt om na mijn carrière mijn ervaring en kennis te kunnen delen met de jeugd', verklaarde Meirhaeghe. 'Nu ik de kans krijg om via het Be Gold-project met jonge gasten te werken voel ik mijn ambitie, die ik als topsporter ook had, opnieuw groeien. Eigenlijk droom ik er nu al stiekem van om heel snel op een WK met resultaten te kunnen pronken. Het doet me ontzettend veel deugd dat ik deze kans krijg en ik beschouw dit dan ook als een enorme uitdaging! Rio, here we come!'.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.