China ontwikkelt vaccin tegen vogelgriep

China ontwikkelt vaccin tegen vogelgriep

Foto: reuters

PEKING - China heeft een nieuw vaccin ontwikkeld dat pluimvee moet beschermen tegen de vogelgriep. Het vaccin zou de dieren ook beschermen tegen de zogenaamde Newcastle disease, zo schrijft de Engelstalige officiële krant China Daily vandaag.

Het vaccin werd ontwikkeld door onderzoekers van een instituut in Harbin (noordoosten) en kan oraal toegediend worden. Newcastle disease is een besmettelijke virusziekte, waar vrijwel alle pluimvee gevoelig voor is, maar die ongevaarlijk is voor de mens.

De Chinese regering gaf vrijdag groen licht voor de productie op grote schaal van het nieuwe vaccin en tegen het einde van deze week zouden een miljard doses klaar kunnen zijn.

Vorige maand maakte de Chinese regering bekend dat ze alle 14 miljard stuks pluimvee in het land wil laten vaccineren. Midden december waren al 6,85 miljard dieren in Chinese kwekerijen gevaccineerd.

Sinds begin dit jaar werden in China al 31 haarden van de vogelgriep ontdekt en deden er zich zes gevallen van vogelgriep bij de mens voor. In twee gevallen stierven de slachtoffers.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees