AA Gent 1 Club Brugge 0

AA Gent naar halve finale na nieuwe overwinning tegen Brugge

AA Gent naar halve finale na nieuwe overwinning tegen Brugge

Foto: isosport

AA Gent plaatste zich zoals verwacht probleemloos voor de halve finale van de beker. Meer zelfs: na de 1-4 in Brugge, smeerden de Buffalo's een hertekend Club een nieuwe nederlaag aan: 1-0, de derde nederlaag op rij in 2010 voor een weer zwak Club.
Club Brugge mag van een zwarte maand januari spreken. Na de 1-4 in de heenmatch tegen Gent en de 2-0 in Genk leed blauw-zwart een derde nederlaag in de derde match van 2010. In het Ottenstadion ontbraken ook in de ongewone basisploeg het vuur, de snelheid en de vloeiende combinaties.

Bij Club had coach Adrie Koster zijn team zoals aangekondigd dus flink door elkaar geschud. Hoefkens, Dirar, Blondel, Geraerts, Alcaraz en Kouemaha: ze zaten alle zes op de bank, Perisic (rug) zat niet in de kern.

Voorin kreeg het koningskoppel van vorig seizoen, Sonck-Akpala, nog eens een kans, met Chavez in steun. Lestienne (17) mocht op links voor het eerst starten, op rechts stond de achttienjarige Thibault Van Acker na de bekermatch tegen Hamme voor de tweede keer in de ploeg. Een ploeg met veel aanvallende spelers dus, maar Gent daardoor van bij het eerste fluitsignaal versmachten? Neen, dat lukte allerminst. Integendeel. Lestienne raakte zijn man niet voorbij, Chavez zwermde rond maar bracht niets bij. Daardoor kregen Sonck en Akpala geen aanvoer.

Gent kon rustig afwachten en tegenprikken. Een door Myrie teruggelegde bal belandde in doel, maar de goal werd afgekeurd voor buitenspel van Myrie, die wat later een vrije trap van Azofeifa over kopte.

De vroeg voor de geblesseerde Wils ingevallen Suler ging bij zijn eerste balcontact aan het knoeien, maar Lestienne strafte dat niet af. Dan was Gent, dat nochtans net als Club geen hoog ritme ontwikkelde, een stuk dreigender. Aanwinst Pieroni, meteen in de basis, mocht door op Stijnen. De bal hobbelde via de keeper richting doelmond, maar Van Gijseghem bracht nog net redding. El Ghanassy besloot nadien op Stijnen.

Pieroni scoort bij debuut

Dicht tegen de rust aan was er dan toch een eerste kans voor Club: Simaeys kopte een vrije trap van Sonck tegen de netten, maar ook hij stond buitenspel. Meteen daarna was het bij de derde bal tegen de netten wel effectief raak. Voor Gent dan. Pieroni zette zijn hoofd perfect tegen een zwiepende voorzet van Rosales: 1-0 voor Gent en een nieuwe tik voor Club.

Vorige week stond in Brugge dezelfde ruststand op het bord. Toen scoorde Gent nog vier keer in de tweede helft, blauw-zwart stond nu dus voor diezelfde, loodzware, opdracht.

Maar het spel van de West-Vlamingen bleef te mak. Ze leken zelf niet meer in een stunt te geloven. Het beste voetbal bleef van de thuisploeg komen. El Ghanassy slalomde nog eens door, maar afwerking blijft het werkpunt voor het negentienjarige goudhaantje. Hij besloot op Stijnen.

Op schotjes van Chavez en Smolders na, hobbelde de match naar het einde. Thompson kreeg nog de beste schietkans.

Club verliet dus met een nieuwe kater Gent, waar flink gefeest kon worden.
Corrigeer