Kwartaalwinst Dell gehalveerd

NEW YORK - De Amerikaanse computerproducent Dell, de op een na grootste ter wereld, heeft in het vierde kwartaal zijn winst met 48 procent zien dalen. Ten gevolge van de recessie beperken consumenten immers hun uitgaven. Dell verscherpt zijn besparingsplannen.
De computerproducent boekte in het laatste kwartaal van zijn gebroken boekjaar, dat tot eind januari liep, een nettowinst van 351 miljoen dollar, na 679 miljoen dollar in het slotkwartaal van 2007. De kwartaalomzet daalde met 16 procent tot 13,4 miljard dollar.

Over het hele boekjaar daalde de nettowinst bij Dell met 16 procent tot 2,5 miljard dollar. De omzet bleef stabiel op 61,1 miljard dollar.

Dell wil nu tegen 2011 zowat 4 miljard dollar besparen. Daarbij worden afvloeiingen niet uitgesloten. Dell schrapte het voorbije jaar al meer dan 10 procent van het totale aantal jobs. Er werken nu nog bijna 79.000 mensen voor het concern.

Marktleider is Hewlett-Packard met naar schatting 18 procent van de wereldwijde pc-markt. Dell haalt net geen 14 procent.
Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees