Geert Noels verlaat Petercam

Geert Noels verlaat Petercam

Foto: zoomin tv

Geert Noels, één van de bekendste macro-economen in België, verlaat het beurshuis Petercam waarvan hij één van de sterkhouders was. Wat Noels gaat doen, is nog niet helemaal duidelijk. Volgens Petercam zal hij "een nieuw project lanceren rond financieel economische adviezen".
Het nieuws dat de wegen tussen Petercam en Noels zich zouden scheiden hing al een tijdje in de lucht maar werd tot nu door de betrokkenen ontkend.

Noels was al zo'n 15 jaar hoofdeconomist bij Petercam en werd in 2003 partner. Onder zijn inbreng werd Petercam een belangrijke stem in het economisch debat. De jongste maanden bleek dat Noels naast zijn activiteiten bij Petercam zich meer ontpopte als een econoom die over verschillende kwesties standpunten in nam.

Onder meer zijn boek Econoschock en zijn blog pasten daarin. Eerder deze week brak hij een lans voor de vorming van een 'war cabinet'. Het nieuws van het vertrek van Noels werd vrijdagmiddag intern meegedeeld bij Petercam.

Petercam deelt mee dat Noels in gezamelijk overleg terugtreedt als afgevaardigd-bestuurder op de jaarvergadering eind mei 2009. Hij zal wel macro-economisch advies aan Petercam blijven geven.
Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees