'De Gucht zou best ook eigen diensten controleren'

NEW YORK - Vlaams minister-president Kris Peeters betreurt de kritiek van minister van Buitenlandse Zaken Karel De Gucht op het Vlaams Huis. 'De werking van het Vlaams Huis zal na een bepaalde periode geëvalueerd worden. De Gucht zou best ook zijn eigen diensten eens evalueren', klonk het vrijdag.
'Ik betreur de uitspraken van de minister van Buitenlandse Zaken', zei Peeters. De Vlaamse minister-president benadrukt het nut van het Vlaams Huis. 'Het Vlaams Huis brengt de diensten van Flanders Investment & Trade (FIT), Toerisme Vlaanderen en het Vlaams Huis onder één dak en is de concrete invulling van de publieksgerichte diplomatie die wij willen uitwerken bovenop de traditionele diplomatie'.

Volgens Peeters zal het Vlaams Huis aan een evaluatie onderworpen worden. 'Het zou niet slecht zijn als ook minister De Gucht zijn diensten eens aan een evaluatie onderwerpt', klinkt het scherp. Peeters zegt dat hij niet opnieuw 'in de contramine wil gaan', maar betreurt wel de 'conservatieve reflex' van de minister van Buitenlandse Zaken.
Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees