Vlamingen in Oostenrijk vermoedelijk bedwelmd en bestolen

BRUSSEL - In Bad Kleinkirchheim in Oostenrijk zijn elf Vlamingen woensdagnacht bestolen in hun hotel. Vermoedelijk werden de toeristen in hun slaap bedwelmd met gas. Verschillenden onder hen klaagden 's morgens over een droge mond en keel. De Vlamingen maken deel uit van een groep van 75 mensen uit Leopoldsburg. Dat meldt vtm vrijdag in Het Nieuws.
Elf mensen uit de groep ontdekten donderdag op de skipiste dat ze cash geld kwijt waren. In een hotel iets verderop waren ook enkele Duitsers geld kwijt. De politie denkt dat de dader de hotelgasten heeft bedwelmd met gas. 'We hebben allemaal heel erg goed geslapen, niemand heeft ook maar iets gehoord. Dat is niet normaal', aldus een van de slachtoffers.

Volgens de Oostenrijkse politie hebben drie personen van de Belgische reisgroep zich bij de politie gemeld om te controleren of ze inderdaad bedwelmd zijn geweest. Een arts heeft bij hun een bloedstaal afgenomen en dat vervolgens naar de gerechtsdokter opgestuurd. De politie wacht nu de resultaten af. Zaterdag keren de Vlamingen weer naar huis.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees