Uitvinder PlayStation niet langer topman bij spelfiliaal Sony

Uitvinder PlayStation niet langer topman bij spelfiliaal Sony
TOKIO - De bedenker van de spelconsole PlayStation, de Japanner Ken Kutaragi, is niet langer algemeen directeur van Sony Computer Entertainment, het spelfiliaal van Sony. Operationeel directeur Kazuo Hirai volgt hem op. Dat liet het Japanse moederbedrijf Sony donderdagavond weten.
De 56-jarige Ken Kutaragi wordt nu erevoorzitter van Sony Computer Entertainment en technologisch adviseur van bestuursvoorzitter Howard Stringer.

Sony Computer Entertainment domineert sinds de lancering van de eerste PlayStation in 1994 de markt van spelconsoles. Kuturagi bedacht toen deze console en werkte de lancering ervan uit. Hij is ook de geestelijke vader van PlayStation 2 in 2000 en de zakspelconsole PSP. Zijn spelletjes werden snel de belangrijkste bron van inkomsten voor de Japanse electronicareus.

Zijn laatste geesteskind, de PlayStation 3, heeft meer moeilijkheden en moet opboksen tegen sterke concurrentie van de Wii van Nintendo en de Xbox 360 van Microsoft. De 'vader van de PlayStation' had in december al de dagelijkse leiding uit handen gegeven.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees