Noël Devisch en Guy Quaden baron

Noël Devisch en Guy Quaden baron
BRUSSEL - Ons land is drie baronessen en veertien baronnen rijker. Onder hen onder meer Boerenbond-voorzitter Noël Devisch en gouverneur van de Nationale Bank Guy Quaden. Daarnaast kregen onder andere zangeres Axelle Red en gewezen Anderlecht-manager Michel Verschueren een ereteken.
De drie nieuwe baronessen zijn Elisabeth Coppée (weduwe van zakenman Philippe Le Hodey en gewezen verantwoordelijke voor de Gidsenbeweging), Marie-Christiane de Corswarem (stichtster van 'Make A Wish'-België) en Françoise Meunier (kankerspecialiste en directrice van het European Organization for Research and Treatment of Cancer- EORTC).

Onder de veertien nieuwe baronnen zitten onder meer de Luikse advocaat en hoogleraar Michel Franchimont (bekend van de hervorming van de strafprocedure) en Bekaert-topman en gewezen VRT-baas Bert De Graeve. Ook Gerard Mortier (directeur van de Parijse opera en toekomstig directeur van de 'New York City Opera'), Janssen Pharmaceutica-topman Ajit Shetty en nationaal Unizo-voorzitter Rik Jaeken mogen zich voortaan baron noemen.

Drie mannen mogen zich voortaan ook Grootofficier in de Kroonorde noemen. Onder hen Serge Brammertz, de adjunct-procureur van het Internationaal Strafhof in Den Haag. Daarnaast krijgen vijf mensen, onder wie kunstschilder Luc Tuymans en gewezen Anderlecht-manager Michel Verschueren, het teken van Commandeur in de Leopoldsorde.

Het teken van Commandeur in de Kroonorde is dan weer weggelegd voor onder andere zangeres en Unicef-ambassadrice Fabienne Demal (alias Axelle Red) en pianist François Glorieux.
Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees