Lakshmi Mittal blijft rijkste man van Groot-Brittannië

Lakshmi Mittal blijft rijkste man van Groot-Brittannië
LONDEN - Lakshmi Mittal, de topman van ArcelorMittal, blijft de rijkste man van Groot-Brittannië. Dat blijkt uit de lijst 2008 van rijkste mensen van het land, die zondag in de Britse Sunday Times staat. Het is al de vierde keer op rij dat Mittal de eerste plaats wegkaapt.
Lakshmi Mittal staat aan het hoofd van een fortuin van 27,7 miljard pond of 35,1 miljard euro. Dat is 8,5 miljard pond meer dan vorig jaar, aldus de krant.

Mittal staat voor de Russiche oliemagnaat, Roman Abramovich (11,7 miljard pond), die eigenaar is van de Britse voetbalclub Chelsea, en de hertog van Wesminster (7 miljoen pond), die heel wat vastgoed bezit in het centrum van Londen.

De Britse koningin Elizabeth II staat pas op de 264e plaats in de lijst, met een fortuin dat geschat wordt op 320 miljoen pond. Haar kleinzonen, de prinsen William en Harry bezitten samen 35 miljoen pond.

Een opmerkelijke notering is die va ex-Beatle Paul McCartney. Hij ging van 725 naar 500 miljoen pond door zijn scheiding van Heather Mills.

Auteur van 'Harry Potter', J. K. Rowling zag haar fortuin stijgen tot 560 miljoen pond, of 15 miljoen meer dan het jaar voordien.

Voetballer David Beckham en zijn echtgenote Victoria werden 13 miljoen pond rijker, hun volledig fortuin bedraagt nu 125 miljoen pond.
Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees