Mikko Hirvonen wint Rally van Jordanië

AMMAN - De Fin Mikko Hirvonen (Ford Focus) heeft de Rally van Jordanië gewonnen, de vijfde manche van het WK rally. Hirvonen bereikte finish in Amman met 1 minuut en 15 seconden voorsprong op de Spanjaard Dani Sordo (Citroën). De Australiër Chris Atkinson en zijn Belgische copiloot Stéphane Prévot (Subaru Impreza) finishten als derde.
Hirvonen neemt dankzij zijn zege de leiding in het WK over van de Franse viervoudige wereldkampioen Sébastien Loeb (Citroën C4). Die verdween zaterdag na een frontale botsing uit de wedstrijd, maar kwam zondag toch opnieuw aan de start. Hij kon vanuit de 20e positie nog oprukken naar de tiende plaats.

Voor de 27-jarige Hirvonen is het zijn vijfde zege in het WK rally. In 2006 was hij al de beste in Australië, vorig jaar zegevierde hij in Noorwegen, Japan en Groot-Brittannië. Voor Atkinson en Prévot is het al het vierde podium in vijf races.
Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.