Kovalainen crasht zwaar

BARCELONA - De Finse F1-piloot Heikki Kovalainen (McLaren-Mercedes) is tijdens de Grote Prijs van Spanje zwaar gecrasht. Het ongeval gebeurde in de snelle 22e bocht van het circuit van Barcelona. De Fin liep geen zware verwondingen op, maar moet tot maandag in het ziekenhuis blijven voor observatie.
Kovalainen kreeg een klapband en verloor de controle over het stuur. Zijn wagen ging rechtdoor en boorde zich met hoge snelheid in een bandenmuur. Kovalainen zat een tijdje vast in zijn bolide, maar net voor hij in de ambulance werd geschoven, gaf hij met een opgestoken duim aan dat hij bij bewustzijn was.

'Ik ben verheugd u te kunnen meedelen dat het goed gaat met Heikki', aldus Dennis, de baas van McLaren-Mercedes zondagavond. 'Hij werd per helikopter overgebracht naar het algemeen ziekenhuis van Catalonië in Sant Cugat del Valles voor verdere onderzoeken en hij zal daar deze nacht blijven voor observatie.'

'Hij heeft geen breuken opgelopen en de scanner heeft aangetoond dat er geen schade is aan het hoofd', ging Ron Dennis voort. 'De ploeg hoopt dat Kovalainen er in de komende weken weer helemaal bovenop komt. Het vervolg zal afhangen van het medisch onderzoek van de FIA (Internationale Automobielfederatie), maar we hopen dat hij zal kunnen rijden in Turkije, de volgende Grote Prijs binnen twee weken.'

Het was de eerste opgave van het seizoen voor Kovalainen.
Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.