Belgische hockeyvrouwen niet naar Olympische Spelen

Belgische hockeyvrouwen niet naar Olympische Spelen

Foto: ap

KAZAN - De Belgische hockeyvrouwen hebben zich op het olympisch kwalificatietoernooi in het Russische Kazan niet kunnen plaatsen voor de Spelen in Peking. België moest in de finale met 3-1 (rust: 1-0) het hoofd buigen voor de Verenigde Staten. Enkel de winnaar kreeg een ticket voor Peking.
België had in de groepsfase nipt met 3-2 verloren van de Verenigde Staten en dat sterkte het geloof in een stunt. De op papier veel sterkere Amerikanen hadden echter lessen getrokken uit de vorige wedstrijd en verschenen een stuk gedrevener op de grasmat.

De Verenigde Staten nam meteen de bovenhand en kwam in de 18e minuut via een strafcorner van Kelly Doton op voorsprong. Anne-Sophie Van Regemortel bezorgde de Belgen in de 27e minuut ook al via een strafcorner opnieuw hoop, maar amper zes minuten later stond het via Tiffany Snow alweer 2-1. Kate Barber diende België in de 58e minuut het genadeschot toe.

De hockeyvrouwen hadden bij winst de eerste Belgische vrouwenploeg op de Olympische Spelen kunnen worden, maar die droom ligt nu aan diggelen. Heel wat Belgische meisjes barstten na de wedstrijd uit in tranen.

Uitslagen van zondag:

Finale:
BELGIE - Verenigde Staten 1-3 (1-2)
Doelpunten:
BELGIE: Van Regemortel (27e pc), Verenigde Staten: Doton (18e pc), Snow (33e), Barber (58e)
De Belgische ploeg:
Elizabeth Achten (GK); Astrid Vervaet, Valérie Vermeersch, Lola Danhaive, An Christiaens, Gaelle Valcke, Louise Cavenaile, Charlotte Devos, Carole Dembour, Anne-Sophie Van Regemortel, Sofie Gierts, dan Caroline Guisset (7e), Olivia Bouche (10e), Morgane Vouche (12e).

Wedstrijd voor de 3e plaats:
Nederlandse Antillen - India 2-1 golden goal (0-1, 1-1)

Wedstrijd voor de 5e plaats:
Rusland - Frankrijk 2-1 (1-1)
Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.