Groen! steunt verzet

BRUSSEL - Groen! steunt de acties tegen het zogenaamde Seine-Schelde-Westproject, de verbreding en uitdieping van het Schipdonkkanaal, de Stinker en de Blinker.
Dit zeer dure project betekent een onaanvaardbare aanslag op het landschap van deze mooie streek en de leefbaarheid van vele kernen, meent Vlaams parlementslid Jef Tavernier. De toeristische activiteiten in de streek zullen hier onder lijden.

Groen! is voor een duurzame ontwikkeling van de Zeebrugse haven die hoge tewerkstelling en een grote toegevoegde waarde met zich meebrengt. Daarvoor is echter de eenzijdige nadruk op de ongebreidelde toename van de containertrafiek het verkeerde spoor, stelt Tavernier. Voor een gematigde toename van de containertrafiek en de afvoer ervan moet volop de kaart getrokken worden van de estuaire vaart.

Aanvullend vraagt Groen! investeringen in de optimalisatie van de bestaande spoorlijn Zeebrugge-Brugge-Gent en van het kanaal Brugge-Gent. De versnelde afwerking van de N31 rond Brugge is zowel voor de verkeersveiligheid als voor een betere doorstroming van belang, besluit Groen!.
Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees