'Uitzonderlijke piek delinquentie'

BRUSSEL - Volgens het kabinet van de minister van Jeugdbijstand in de Franse gemeenschap, Catherine Fonck, heeft er zich dit weekeinde een 'zeer uitzonderlijke' piek van jeugddelinquentie voorgedaan. Het Brussels parket trok zondag aan de alarmbel omdat het de voorbije dagen vijftien jonge delinquenten heeft moeten vrijlaten omdat er geen plaats meer was in jeugdinstellingen van de Franse gemeenschap.
Op het kabinet van minister Fonck zegt men zich bewust te zijn van het probleem. Maar men wijst er ook op dat het gaat om een uitzonderlijke situatie en dat men 'geen mirakels kan verrichten' tegenover een disproportionele situatie: 15 opgepakte jongeren voor 86 beschikbare plaatsen in de gesloten instellingen van de Franse gemeenschap.

Het kabinet laat ook nog weten dat er vanaf begin volgend jaar tien nieuwe plaatsen bijkomen in het Institut Public de Protection de la Jeunesse (IPPJ) van Woutersbrakel. Ook staat er een hervorming van de informatie-, oriëntatie- en coördinatiecel op stapel, die belast is met de informatie over reëel beschikbare plaatsen in de IPPJ’s of in Everberg.
Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees