Michel Daerden middelpunt van reportage op Canal+

Michel Daerden middelpunt van reportage op Canal

Vincent Rocher
Foto: © VINCENT ROCHER

LUIK - Waals minister Michel Daerden heeft na een blitzcarriere op het internet en zijn aanwezigheid op de kampioenschapsviering van voetbalclub Standard de aandacht getrokken van de Franse media. Zondag werd hij een hele dag gevolgd door een ploeg van Canal+ voor een item in hun 'grand journal'.
Volgens de Franse journalisten is het de eerste keer dat een reportage gewijd wordt aan de Belgische minister.

'Het zijn de video’s op het internet, na de overwinning van Standard Luik, die de aandacht getrokken hebben van de Franse media. Wij wilden weten of hij zo populair is als getoond werd. We volgen hem sinds zondagochtend en zijn verwonderd over zijn aanhang. Dit is echt moeilijk voor te stellen in Frankrijk', aldus de ploeg van Canal+.

Daerden repte zich zondag naar de aankomst van de wielerwedstrijd Luik-Bastenaken-Luik, waar hij handtekeningen mocht uitdelen. Eerder op de dag zat hij in de uitzending ’Controverse’ samen met MR-leider Serge Kubla.

'Zelfs al zijn beiden politieke tegenstanders, is Kubla nog positief voor het imago van Daerden. Dat is echt verwonderlijk', aldus de Franse journalisten.

Daerden zelf was blij met de aanwezigheid van de Franse televisieploeg. 'Ik ben zeer verrast dat ze mij wilden volgen. Maar vandaag is een zeer mooie dag om dat te doen. Ik ben zelf ook verrast over mijn populariteit', aldus Daerden.

De reportage wordt later deze week uitgezonden op Canal+.
Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees