De Waele: 'Ik maak nog progressie'

LUIK - Twaalfde en eerste Belg in de Waalse Pijl, negentiende en eerste Belg in Luik-Bastenaken-Luik: Bert De Waele mag tevreden zijn over zijn weekje Ardennen. 'Dat ben ik ook', stelt de kopman van Landbouwkrediet-Tönissteiner.
'Woensdag twaalfde op de Muur van Hoei was al heel goed en hier heb ik die prestatie duidelijk kunnen bevestigen. De voorbije jaren werd ik meestal gelost op de Côte de Sart-Tilman en hoewel die nieuwe klim die in de plaats kwam (Côte de la Roche aux Faucons) een stuk zwaarder is, lijkt die me toch beter te liggen. Ik verbaasde er eigenlijk mezelf.'

'Ik zal een laatbloeier zijn, zeker? Ik was al 26 toen ik prof werd, nu ben ik er 32 en ik maak nog altijd progressie. Of ik nog denk aan een eventuele overstap naar een grotere ploeg? Ik kan misschien zelf bij enkelen aankloppen, maar de vraag is of ik daar veel baat bij zou hebben. Bij Landbouwkrediet heb ik veel zekerheden, zowel financieel als op het vlak van mijn programma. Bij een topploeg dreigt dat een pak minder te zijn."

Vorig jaar liet De Waele duidelijk zijn ontgoocheling horen toen hij ondanks een zege in de GP van Wallonië niet werd geselecteerd voor het WK. Zijn prestaties in de Ardennen kunnen hem misschien helpen om er op 28 september in Varese wél bij te zijn.

'Ik antwoord niet langer op vragen in die richting, enkel met de benen wil ik me nog bewijzen', zegt De Waele. 'Maar dat ik toch een stukje uit de voeten kan op lastige parkoers heb ik nu toch wel voldoende bewezen.'
Corrigeer

DE DIGITALE WIELERGIDS

Klik hier

nb-logo


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.