Acties Sappi Lanaken voorlopig opgeschort

LANAKEN - Bij papierproducent Sappi in Lanaken verloop de productie sinds zaterdag weer volledig normaal. Vorige donderdagnacht legden de arbeiders van de afdeling papiermachine het werk neer uit protest tegen de toegenomen werkduk en voor een hogere verloning voor extra taken.
Na overleg met de directie verklaarde het gemeenschappelijk vakbondsfront zich bereid om de productie vanaf zaterdagmorgen opnieuw op te starten in de betrokken afdeling en nieuwe syndicale acties, in afwachting van verdere gesprekken, tot nader order op te schorten, zo laat vakbondssecretaris Ludo Cox van het ACV namens het gemeenschappelijk vakbondsfront weten.

Directie en vakbonden kwamen overeen om vanaf maandag gesprekken op te starten om de knelpunten waarmee de arbeiders zich geconfronteerd zien, in kaart te brengen en langs de geëigende syndicale kanalen te bespreken en desgevallend bij te sturen.

De arbeiders van de afdeling papiermachine legden afgelopen donderdagavond spontaan het werk neer. Ook de arbeiders van andere ploegen van deze afdeling verklaarden zich solidair en staakten mee. Het ging in totaal om vijf ploegen van telkens tien arbeiders.

Door de actie werd er vrijdag maar op halve kracht geproduceerd bij Sappi in Lanaken.
Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees